top of page
NS HK 5374.jpg

"Samaan suuntaan, eri näkökulmista."

Ritvalalaiset kollektiivi

Kollektiivista: Quote

KOLLEKTIIVISTA

Keitä olemme

Ritvalalaiset kollektiivi on teatteriammattilaisten ryhmittymä, joka tekee teatteria lähituotantona ja luomuna Valkeakosken alueella. Vailla omaa esitystilaa, mutta vahvalla visiolla ja omilla teksteillä. Työhuone kuitenkin sijaitsee Voipaalan taidekeskuksen inspiroivalla ja historiallisella alueella. Kiertue-esityksillä ja työpajoilla kurotetaan myös muualle Suomeen ja suunnattuna yleisölle, joka ei välttämättä teatteriin muuten pääsisi.  

Kollektiivi sai alkunsa pellon laidalla sijaitsevassa Vaarinpirtissä Ritvalan maalaismaisemissa vuonna 2015. Meitä oli kolme Helsingistä muuttanutta teatterintekijää Sanna, Jarkko ja Vellu, jotka sattuma oli heittänyt kaikki samaan kylään keskelle Sääksmäen tuhatvuotista kulttuurimaisemaa. Tuolloin pohdimme paljon maallemuuttoa, emmekä edes tunnistaneet eri viljalajeja toisistaan. Silti meidät otettiin avosylin vastaan ja saimme tehdä Ritvalan Nuorisoseuran iltamiin demoja tulevista esityksistä. Muutaman vuoden päästä teimme ensimmäisen oman tekstimme, josta tuli monologi muuttamisesta, omaishoitajuudesta ja Alzheimerista. Mukaan tuli Sanni, joka on tehnyt kollektiivin kaikki puvustukset siitä lähtien. Vähitellen kollektiivi tuli ihmisille tutuksi myös uudessa kotikaupungissa ja autotalli täyttyi kiertueteatterin tekniikasta sekä lavasteista. Mukaan tuli monitaituri Henna, jonka myötä lavalla esiintyy nyt yleensä kaksi naista ja käsikirjoitukset tehdään edelleen itse. Keikat ovat vieneet työryhmää ympäri Suomea, mutta aina ensi-illat on pyritty esittämään ensiksi Ritvalan Nuorisoseurantalolla, kollektiivin kotinäyttämöllä. Nyt ryhmä on saanut myös työtilat itselleen Voipaalan taidekeskuksesta sekä lisää osaamista tuottaja-Heidistä ja biisintekijä-Timosta. Vapaa ryhmittymämme kasvaa ja laajenee, ja viimein myös autotalli on tyhjentynyt. 

Erityisosaamistamme ovat teatterin lisäksi erilaiset taidelähtöiset menetelmät, kuten soveltava teatteri ja tanssi sekä yhteistyöpelit isoillekin joukoille.

Kollektiivista: About Us

KOLLEKTIIVI

PHOTO-2021-09-08-10-34-52_edited_edited.jpg

Sanna on kollektiivin perustajajäsen, taiteellinen johtaja, näyttelijä, työpajaohjaaja, tuottaja, käsikirjoittaja ja pelisuunnittelija. Ammatiltaan hän on näyttelijä FIA ja teatteri-ilmaisun ohjaaja YAMK, erityisosaamisalueenaan kulttuurihyvinvointi.

IMG-9107_edited.jpg

Vellu on kollektiivin perustajajäsen, ohjaaja, käsikirjoittaja, näyttelijä, pelisuunnittelija ja äänisuunnittelija. Hän on ammatiltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK ja hierontaterapeutti.

PHOTO-2021-09-08-10-34-53_edited_edited.jpg

Henna on kollektiivin näyttelijä, käsikirjoittaja, koreografi, myynti -ja markkinointivastaava sekä somevelho. Hän toimii monialaisesti freelancerina niin esiintymisen kuin opettamisen saralla ja on ammatiltaan näyttelijä FIA ja teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK.

Sannin kuva_edited_edited_edited_edited.jpg

Sanni on kollektiiivin pukusuunnittelija sekä visuaalinen silmä. Hän on Valkeakosken kaupunginteatterin puvustaja ja tehnyt useita vapaan kentän puvustuksia. Sanni on koulutukseltaan artenomi AMK.

PHOTO-2021-09-14-15-50-17_edited_edited_edited_edited.jpg

Jarkko on kollektiivin perustajajäsen, ohjaaja, käsikirjoittaja ja näyttelijä. Hän on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK ja tulevaisuudessa myös sairaanhoitaja. Jarkko on opiskellut myös draaman ja teatterin tutkimusta, draamakirjoittamisen maisteriohjelmassa sekä TRE-terapiaohjaajaksi.

Kollektiivista: Team Members
bottom of page